34ª EDICIÓ DE LA PUJADA A LLUC A PEU DE LA PART FORANA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un any més Marratxí s’ha sumat a la Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana. Prop de 250 Marratxiners, d’un total de 9.000 peregrins de tota la part forana de Mallorca, es varen concentrar a la plaça del bestiar d’Inca i dels seus respectius pobles que bé per devoció, per promesa o per fer un poc d’esport varen participar a la tradicional pujada.


Entre els participants hi havia el president del govern, José Ramón Bauzá, la presidenta del parlament, Margalida duran que juntament amb la comitiva de la direcció insular encapçalada per la seva presidenta Maria Salom i el vicepresident, Joan Rotger varen coincidir en el lloc de partida i varen fer el recorregut a peu.

L’edició d’enguany ha coincidit amb la commemoració de l’Any Juníper Serra i ha marcat l’inici dels actes de celebració de la Diada de Mallorca i tema d’enguany ha estat “Junts per la Serra”.

A l’arribada a Lluc, milers de peregrins s’han concentrat en la zona de s’Acolliment, on a part de l’habitual ofrena floral, ha tengut lloc l’ofici religiós presidit pel bisbe de Mallorca, Xavier Salinas.

Destacam que enguany han participat a la pujada i els gegants de diversos municipis, entre ells els gegants de Llucmajor, Felanitx, Manacor i els gegants del Consell de Mallorca. Com no, els gegants de Marratxí, en Marçal i madò Bet també hi participaren i el consistori municipal va oferir dues alfàbies amb olives.

Al llarg de la cerimònia es va fer un homenatge a Arnau Fuster, un peregrí de Sineu de 71 anys que ha participat en totes les edicions i el president del Govern li oferí una insígnia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *