Acte de col•locació de la primera pedra de l’IES Sant Marçal

27 de febrer de 2013. El president del Govern, José Ramón Bauzá, acompanyat del conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, i del batle de Marratxí, Tomeu Oliver, han assistit a l’acte de col·locació de la primera pedra del nou IES Sant Marçal a Marratxí.

La construcció d’aquest nou centre educatiu suposarà la creació de 480 places escolars al terme municipal de Marratxí, les quals es distribuiran en 16 unitats d’ensenyament secundari obligatori i una unitat de Programes de Qualificació Professional Inicial.

Aquesta nova infraestructura s’ubica a Sa Cabaneta, a la urbanització de Sant Marçal, a un solar de 9.158 m2 cedit per l’Ajuntament. El nou centre, amb una superfície total de 4.314 m2, es distribuirà en dos blocs units per un porxo. Les obres de construcció d’aquesta nova infraestructura educativa compten amb un pressupost de 5,759.458 € i amb un termini d’execució aproximat de 12 mesos.

Així, amb la previsió d’execució prevista, podem afirmar que el segon institut de Marratxí estarà enllestit el mes de gener de 2014. Segons paraules del nostre Batle, Tomeu Oliver, avui és un gran dia per el nostre municipi ja que es tracta d’una infraestructura necessària davant l’augment demogràfic del municipi en els darrers anys i suposa “ el principi del fi d’un problema”, aquesta feina és la culminació de l’equip de govern actual i anterior, quan José Ramón Bauzá era el Batle de Marratxí. Suposa assegurar un futur més obert i competitiu per als joves del municipi. També ens recordà que els Marratxiners fa ja estona que reivindiquen el segon institut del municipi i això fa que avui sigui un “dia històric”. Ja ho tenim…

El president del Govern, José Ramón Bauzá va comentar durant l’acte que “Tots sabeu que Marratxí és ca meva i que he estat batle d’aquest municipi, és a dir, sé perfectament que aquest institut ha estat molt desitjat i molt esperat. I com és lògic, ara em sent molt orgullós de veure que aquest desig es converteix en realitat gràcies al compromís de la institució que presideixo”. També ens va fer referència a la ben coneguda frase de Thomas Jefferson que diu “El cost de l’educació és infinitament inferior al cost de la ignorància” al·ludint a que aquesta inversió és ben productiva, segura i eficient a llarg termini.

Amb el nou IES Sant Marçal de Marratxí es dona resposta al problema d’escolarització que pateixen els veïns del nostre municipi. A més, es resol definitivament la polèmica provocada pel Pacte de Progrés, quan es va crear administrativament el centre educatiu IES Sant Marçal sense fer la reserva econòmica als pressuposts de la comunitat per a la seva construcció, sense un projecte per a la seva execució i amb la intenció de crear un centre modular per al nostres fills en menys de quatre mesos!!

Finalment cal recordar que al Ple municipal de 25 d’octubre de 2009, sent José Ramón Bauzá batle, es va aprovà la cessió dels terrenys municipals a la Conselleria d’Educació, governada pel pacte de progrés i des d’aleshores fins ara no s’hi ha avançat res. És ara, quan el nostre desig s’ha convertit en una realitat i s’han d’agrair molts esforços: per una part els realitzats per l’equip directiu, per altre banda els de l’Ajuntament fent especial referència al regidor d’Educació, cultura i joventut Xisco Ferrà i a la Conselleria per dur endavant aquest projecte de tots.