Bauzá: «Les reformes educatives són les que generaran una economia productiva»

PPBalears

Durant un acte econòmic del Partit Popular    

 • José Vicente Marí: «Iniciam un procés en el qual hem demanat la col • laboració dels grups de l`oposició perquè hem de ser conscients tots i cadascun de nosaltres que som aquí pel bé comú, per i per als nostres ciutadans. • Joaquín García: «Els autònoms, els emprenedors i les empreses són les que han de crear ocupació, mentre que l`Administració ha d`evitar traves i facilitar-los el camí». • Rodríguez: «Les mesures econòmiques que s`estan duent a terme tendran èxit i més aviat que tard començarem a veure els resultats de l`esforç de tots».

   

    11/maig/2013. – El president del Partit Popular i president del Govern, José Ramón Bauzá, ha defensat avui, durant la celebració d`un acte econòmic del partit, al qual han assistit, entre altres, el secretari general, Miquel Vidal, el portaveu, Miquel Ramis, el president del PP de Mallorca, Jeroni Salom i la presidenta de la Comissió d`Economia del partit, Cristina Tugores, que «les reformes educatives són les que generaran una economia productiva», per això, ha dit, » hem d`apostar i invertir en educació «. Així, el president ha defensat la necessitat de pensar en l`economia del futur, que passa, «no per pensar en les pròximes eleccions, sinó en les pròximes generacions», i això implica «defensar una educació en llibertat i de qualitat». En aquest sentit, Bauzá ha destacat que Espanya lidera any rere anys els índexs de fracàs i abandonament escolar «i no podem seguir així». «Des del Partit Popular hem de canviar allò que s`ha demostrat que no funciona».
«Les lleis vigents en matèria educativa són lleis socialistes, i s`ha demostrat que no funcionen, que no tenen ni present ni futur». «Seria una irresponsabilitat seguir amb una normativa que ens assegura el fracàs». «No entenc que hi hagi gent que es negui a voler canviar el que ens genera resultats tan negatius». Quant al que a Balears es refereix, Bauzá ha dit «no entendre» que hi hagi pares que «s`oposen al trilingüisme, que els seus fills sàpiguen tres idiomes». «Jo vull els millors joves, els més preparats, els més capacitats».
D`altra banda, el president ha asseverat que «el PP ha demostrat ser un partit reformista que davant les dificultats fa el que toca, i en aquest moment el que toca és portar a terme una reforma educativa». Per contra, ha dit, «si penséssim en interessos partidistes i no en la societat, no estaríem a l`altura de les circumstàncies».
Indicadors econòmics positius D`altra banda, el president Bauzá ha agraït «a tota la família del Partit Popular» la feina diària que s`està fent per «millorar la situació de tots i cadascun de nosaltres». El president ha assegurat que «tot i que queda molt per fer, no podem obviar que s`ha fet molt en aquests últims dos anys». «Estem davant d`un canvi de tendència consolidat tal com mostres els indicadors econòmics actuals». En aquest sentit, Bauzá s`ha referit al fet que Balears porta sis mesos consecutius sent l`única comunitat on baixa el nombre d`aturats, per tercer trimestre consecutiu genera ocupació neta; des de 2012 s`han creat 2.500 noves empreses o que l`abril d`aquest any la xifra d`afiliats a la Seguretat Social hagi augmentat en 26.000 persones.
Finalment Bauzá ha dit estar «orgullós» de ser el president del PP a Balears, «un partit que mira sempre al capdavant per assumir reptes i complir amb la seva responsabilitat», que passa per seguir amb el seu sistema de reformes perquè «si fas sempre el mateix, tindrem sempre els mateixos resultats «.
Nou model de finançament Per la seva banda, el nou conseller d`Hisenda i Pressupostos, José Vicente Marí, ha defensat la «política amb majúscules» que ha portat a terme el Govern del PP en els dos primers anys de legislatura, ja que el 2011, el Govern tenia una «credibilitat zero» a causa, entre d`altres, als 700 milions de deute de mitjana anuals durant la passada legislatura, o al fet que la despesa es va veure incrementat en un 18% en els 4 anys del Pacte. Així, Marí ha defensat la reducció del dèficit, en passar d`un 4,2% a un 1,8% en un any, o que Balears hagi tingut un creixement econòmic zero el 2012, davant el -1,5% de la mitjana espanyola. D`altra banda, el conseller ha destacat que en línia amb aquestes polítiques, cal una reforma del sistema de finançament, «emmarcada en un esforç de solidaritat».
«Iniciem un procés en el qual hem demanat la col • laboració dels grups de l`oposició perquè hem de ser conscients tots i cadascun de nosaltres que som aquí pel bé comú, per i per als nostres ciutadans». «I aquesta reforma del sistema de finançament és urgent, ja que l`èxit en aquesta empresa és determinant en el nostre futur com a comunitat».
Dinamitzar l`economia Durant la seva intervenció, el conseller d`Economia i Competitivitat, Joaquín García, ha assegurat que, «sense deixar de pensar en l`austeritat, hem de dinamitzar l`economia, que torni la confiança i fer que amb ella hagi més consum». Quant al que a confiança es refereix, «Balears presenta per al segon trimestre de 2013 els millors indicadors de confiança empresarial de tot Espanya, el que ens porta a voler traslladar i ampliar aquesta confiança al teixit empresarial i construir una economia sustentada en diversos pilars «.
Això diu, «en aquesta línia d`actuació, per crear ocupació neta, anirem articulant i aplicant diferents plans i accions, per exemple, el Pla de Ciència, Innovació i Emprenedoria, el Pla d`Energies Renovables, el Pla d`Internacionalització o la Llei de suport a l`Emprenedor ia l`Empresa «. «Entre altres coses, aquests plans i accions de traslladar confiança al teixit empresarial, atorgar seguretat jurídica, atreure inversió i aconseguir que flueixi el crèdit bancari per als projectes viables».
Finalment García ha defensat que «els autònoms, els emprenedors i les empreses són les que han de crear ocupació, mentre que l`Administració ha d`evitar traves i facilitar-los el camí».
José María Rodríguez El president de la Junta Territorial de Palma, José María Rodríguez, ha agraït a tots els afiliats de Palma, «als més de 1.500 que van assistir a les reunions de les 15 juntes de districte», el seu treball, esforç i col • laboració durant aquesta primera etapa . Rodríguez ha volgut transmetre a tot el partit, «el desig que les mesures econòmiques que s`estan duent a terme tinguin èxit» i s`ha mostrat «esperançat» que «més aviat que tard començarem a veure els resultats de l`esforç de tots» . Així, s`ha mostrat «conscient» que les mesures no han estat «agradables, però sí necessàries».