Cabrer: «Els pressupostos de 2012 reflectien la gravetat de la situació mentre que els de 2015 reflecteixen la recuperació econòmica»

Via PPBalears

• Cabrer: «Com que s’ha encertat en les mesures posades en marxa aquests pressupostos contemplen una baixada d`impostos generalitzada, una reducció de la despesa bancari i el creixement de les inversions».

• Prohens: «No serem triomfalistes perquè som conscients que queda molt per fer però és innegable que la situació és millor per a tots».

27 d`octubre de 2014.- La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Mabel Cabrer, ha comparat avui el Projecte de Llei dels Pressupostos Generals de la CAIB per a 2015, aprovats i presentats aquest matí, amb els de 2012, i ha destacat que «no hi ha color «ja que els primers d’aquesta legislatura» reflectien la gravetat de la situació «, mentre que els de l’any que ve» reflecteixen la recuperació econòmica «. Sobre això, ha apuntat que són uns comptes «de gran importància econòmica i social» que augmenten en 161 milions en comparació amb l’any passat. Un augment, ha dit, que «es destinarà a Educació, Serveis Socials i Sanitat». Segons Cabrer, aquests pressupostos neixen amb dos objectius: «augmentar la despesa en els serveis bàsics i agilitzar i consolidar el creixement econòmic» previst per al 2015 en un 2,1% «el més alt de tot Espanya». Una mostra del primer d’ells, és que la Conselleria de Sanitat compta amb 123 milions més, la d’Educació s`incrementa en 29 milions i per a Serveis Socials hi ha 21 milions més que l`any passat.

D’altra banda, la portaveu ha destacat que «gràcies al fet que s’ha encertat en les mesures posades en marxa aquests pressupostos contemplen una baixada d’impostos generalitzada, una reducció de la despesa bancari i el creixement de les inversions sobretot en matèria d’obres hidràuliques, R+D+I i energies renovables «.

Propostes de resolució 
D’altra banda, demà seran debatudes les propostes de resolució derivades del Debat de la Comunitat. La portaveu adjunta del GPP, Marga Prohens, ha avançat que el seu grup ha presentat 78 propostes «en positiu i de futur». Unes propostes que «constaten l’acció rigorosa i responsable del Govern amb resultats inqüestionables». Així, ha defensat que «la política que han dut a terme ha aconseguit girar una situació totalment adversa». Malgrat tot, «no serem triomfalistes perquè som conscients que queda molt per fer però és innegable que la situació és millor per a tots».

Prohens ha asseverat que aquestes propostes tenen «voluntat de consens» i poden ser «perfectament aprobables per l’oposició». A més, «toquen totes les àrees», des d’Educació, Turisme, energies renovables, atur, consells insulars, pagament a proveïdors, col·lectius vulnerables … En concret, la portaveu adjunta ha explicat que «el gruix» se l’emporta Medi Ambient amb 15 propostes , Economia i Competitivitat amb 12 i Turisme i Sanitat també amb 12.

Entre les quals ha destacat, apareixen aquelles que fan referència a la inversió de 54 milions d’euros en matèria educativa; a l’anunci fet pel president Bauzá de signar un pacte per l’educació; el rebuig a les prospeccions petrolíferes; la construcció del centre de menors de Son Tous; la posada en marxa de la radioteràpia a Eivissa i Menorca; la creació de 413 noves places per a persones amb discapacitat o el fet que per al 2015 no hi hagi cap persona amb prestació de dependència amb deute pendent.

Finalment, Prohens ha posat èmfasi en el bloc d`Hisenda que conté la reforma fiscal anunciada durant el Debat. Respecte d’això, ha constatat que «l’any que ve tots els ciutadans pagaran menys impostos» i ha valorat «molt positivament» la rebaixa de l’IRPF, l’increment del mínim exempt de l’impost de patrimoni, la reducció d`impost de successions i donacions, així com les tres noves deduccions fiscals i la bonificació de les taxes administratives.

Pel que fa a les propostes de resolució de l’oposició es refereix, Cabrer ha lamentat que «hi hagi moltes repetides d’altres anys que ja han estat debatudes i votades». A més, «es constata una vegada més que hi ha dos models oposats pel que fa a l’educació, el sanejament dels comptes públics, el dèficit o la baixada d`impostos». Tot i això, «en aquelles en les que no tinguem postures tan enfrontades podrem arribar a acords».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *