El Partit Popular nega que el president incomplís cap llei, ni ara ni quan era batle de Marratxí

PPBalears

Cabrer: «Per a la oposició tot val per tal de tapar les seves vergonyes i les seves misèries».• «Es tracta d`una persecució esperpèntica cap a la persona del president que no canviarà gens ni el rumb de treball ni l`econòmic marcat per aquest Govern».• «Crida molt l`atenció que es destapi una nova mentida cap a la persona del president el mateix dia en què es parlen de les bones dades del dèficit públic, en què l`atur va baixant i els indicadors marquen que anem pel bon camí».• A continuació s`exposa cronologia de la situació del president a l`Ajuntament de Marratxí.

13 març 2013. – La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Mabel Cabrer, ha respost avui a les noves acusacions dels partits de l`oposició, segons les quals, el president hauria incomplert la llei en la seva època com a regidor i batle de Marratxí . «Quan el president era batle de Marratxí complir tant la llei de bases de règim local com la Llei d`ordenació farmacèutica, que quedi molt clar. L`oposició es centra en realitzar una persecució esperpèntica sense precedents cap a la seva persona, per desviar l`atenció, perquè no tenen res més que oferir com a alternativa a la societat de les Illes Balears, en un tema que no interessa als ciutadans, i que demostra que per a ells tot val per tal de tapar les seves misèries i les seves vergonyes «.

La portaveu popular ha considerat que «crida molt l`atenció que tota aquesta nova mentida salti als mitjans» quan el president compareix per explicar les dades del dèficit, quan les xifres de l`atur baixen per quart mes consecutiu, i quan els indicadors econòmics indiquen que anem pel bon camí. «Cap de les seves mentides canviarà el rumb econòmic i de treball que ha marcat aquest Govern, que demostra dia a dia que els indicadors econòmics ens diuen que anem pel bon camí».

Així mateix, Cabrer ha demanat serietat i rigor: «Es poden tractar tots els temes, es pot demanar tot el que es vulgui del president, que de fet ho estan fent, dedicant-se en cos i ànima a perseguir-lo, però no estan actuant amb serietat ni rigor, i estan posant en dubte la seva honorabilitat, el que no és tolerable «.

«Quan el president va ser batle va demanar compatibilitzar el càrrec amb la direcció de la seva farmàcia, i l`Ajuntament ho va aprovar per plenari. Ningú es va queixar mai ni ningú ho va denunciar, perquè es tractava d`una situació perfectament legal «, ha reiterat Cabrer, que ha assimilat el cas al dels diputats del Parlament.

Cronologia de la situació de José Ramón Bauzá a l`Ajuntament de Marratxí en el període 2003 a 2009.

• 2003. José Ramón Bauzá pren possessió del càrrec de Regidor de l`Ajuntament de Marratxí sense caràcter de dedicació exclusiva. Manté la seva ocupació de farmacèutic.

• 2005. José Ramón Bauzá pren possessió del càrrec de batle amb dedicació exclusiva. El Ple de la corporació, d`acord amb dictamen de la comissió informativa de funció pública i atenció al ciutadà, declara formalment la compatibilitat del càrrec de batle amb les seves ocupacions particulars.
Manté la seva ocupació de farmacèutic i compleix en tot moment amb la Llei d`ordenació farmacèutica. L`oficina de farmàcia rep durant aquest període diferents inspeccions rutinàries i la situació és completament regular. No figura cap expedient obert per irregularitat.

• Setembre de 2009. José Ramón Bauzá és nomenat President del Partit Popular

• Octubre de 2009. La Direcció General de Farmàcia, en el marc d`un procés de revisió contínua i actualització de bases de dades notifica (no hi ha cap requeriment ni denúncia d`irregularitat) que atenent a l`article 11 de la Llei d`ordenació farmacèutica s`adeqüi la situació de la farmàcia existint la possibilitat nomenar un substitut. Tanmateix, la seva condició de càrrec públic li permet desenvolupar la seva ocupació, tot d`acord amb el ROF (Reglament d`Organització i Funcionament de les corporacions locals), en què s`explicita que la dedicació exclusiva exigeix dedicació preferent a les funcions pròpies del càrrec sense perjudici d`altres ocupacions, i que si aquestes ocupacions fossin remunerades, es requereix una declaració formal de compatibilitat per part del ple. Com és el cas en el seu nomenament.

• Novembre de 2009. José Ramón Bauzá nomena un substitut de la seva farmàcia com a conseqüència de les seves noves ocupacions en assumir la presidència del Partit Popular.

• José Ramón Bauzá desenvolupa des de 2003 fins 2009 la seva tasca com a regidor, i després com a alcalde amb total compatibilitat amb el manteniment de la seva ocupació de farmacèutic.
José Ramón Bauzá NO incompleix la Llei d`ordenació farmacèutica com a nomena un substitut sempre que s`absenta, i el nomena amb caràcter fix quan assumeix la seva condició de president del Partit Popular.

Consellers del Pacte sense declaració de béns
Finalment, la portaveu parlamentària ha titllat l`oposició, respecte de la informació que recull un mitjà de comunicació que quatre consellers del Pacte no presentar la declaració de béns en prendre possessió del càrrec, de practicar un «sectarisme impresentable, ja que els mateixos que exigeixen i critiquen el president no l`apliquen a ells mateixos «. «Em reitero en que la posició és sectària i totalitària, em sembla increïble que se li demani tota la lletra petita a un, que el president ho hagi ensenyat tot i hagi demostrat amb el seu treball i conviccions que s`ha guanyat la confiança dels ciutadans , i que l`oposició no l`apliqui. La Llei és igual per a tots «, ha sentenciat.