El PP governarà a setze municipis, nou d`ells amb majoria absoluta

Via PPBalears

Bauzá: «No són els resultats que nosaltres ens esperàvem perquè, encara que hàgim guanyat les eleccions en la majoria dels municipis, no ha estat suficient».

14de juny de 2015.- El Partit Popular de les Illes Balears governarà en 16 municipis, nou d`ells amb majoria absoluta. El president del Partit Popular de les Illes Balears i del Govern, José Ramón Bauzá, que ha assistit a la constitució dels ajuntaments de Binissalem i Andratx, ha apuntat que els resultats de les eleccions del 24 de maig mostren «el que han volgut els ciutadans «. Segons Bauzá, el Partit Popular, que ha estat la llista més votada a la majoria dels municipis, «haurà d`obtenir el suport d`altres grups polítics per tirar projectes endavant».

Jose Ramón

Pel que fa als resultats es refereix, «no són els resultats que nosaltres ens esperàvem perquè, encara que hàgim guanyat les eleccions en la majoria dels municipis, no ha estat suficient». Per això, «hem de seguir fen feina i fer autocrítica. Hem de treballar per tornar a obtenir la confiança majoritària. Es tracta d`estar a peu de carrer, escoltant als nostres veïns «.

Després dels resultats de les eleccions del 24 de maig, avui s`han investit els nous governs en els diferents municipis de les illes. Els electors van decidir donar suport majoritàriament als representants populars de Campos, Estellencs, Santanyí, Escorca, Santa Eugènia, Alaior (Menorca), Fornalutx, Sant Joan Labritja (Eivissa) i Santa Eulària. Tots ells, excepte Camps, reediten la majoria absoluta obtinguda fa quatre anys.

L`opció de governar en minoria ha estat l`escollida per Jeroni Salom, president del PP insular, a Binissalem, i per Joan Rotger a Selva, conservant tots dos el ceptre municipal que venien ostentant els últims anys.

Per contra, en municipis com Andratx, Sant Joan, Petra i Es Castell (Menorca), s`ha arribat a un acord de govern amb Proposta per les Illes. En el primer cas, el popular Jaume Porsell serà batle durant la meitat de legislatura, mentre que Katia Rouarch assumirà la direcció del Consistori els altres dos anys. En el cas de Sant Joan, Pablo Pascual dirigirà l`equip de govern els primers 21 mesos, mentre que Xisco Mestre (PI), ho farà els 27 restants. A Petra, Martí Sansaloni governarà dos anys i mig, mentre que el candidat del Pi, Salvador Femenies, ho farà el primer any i mig de legislatura. I respecte al municipi menorquí, l`actual batle i candidat popular, Lluís Camps, repetirà en el càrrec, mentre el regionalista Florencio Conde, també president del PI a Menorca, serà primer tinent de batle.

Finalment, a Muro, Joan Escales entrarà a l`equip de govern com a tercer tinent de batle i responsable de les àrees d`Urbanisme, Obres i Brigada, gràcies a l`acord assolit en aquest municipi entre el Partit Popular, el PI, i Convergència Democràtica Murera (CDM), el candidat, Martí Fornés (CDM) serà el batle els quatre anys.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *