El PP presenta una moció per donar suport que el cap de la llista més votada a les eleccions locals sigui elegit batle

Via PPBalears

• Vidal: «No és lògic que en una cursa que arribi el tercer es pengi la medalla d`or, o l`estudiant que tregui la tercera millor nota li donin la matrícula d`honor». • El secretari general considera que només es podrà garantir l`estabilitat si el batle surt de la llista més votada, a més, «a títol personal» defensa que això podria «perfectament» aplicar-se a les eleccions insulars i autonòmiques. • «El PP està disposat a seure amb tots els partits per debatre aquesta modificació perquè del que estam parlant ara és d`una proposta oberta a canvis».

30 d`agost de 2014.- El secretari general del Partit Popular de les Illes Balears, Miquel Vidal, ha presentat avui una moció que serà registrada en tots els ajuntaments i institucions de les Balears amb l`objectiu d`instar a que s`adoptin les modificacions legals oportunes que garanteixin el respecte a la voluntat majoritària dels ciutadans i l`estabilitat de l`Ajuntament, de tal manera que el cap de la llista més votada a les eleccions locals sigui elegit batle. Vidal ha defensat que es proposi ara perquè «després de més de 30 anys de democràcia tenim l`experiència suficient per saber el que és millorable i el que no».

El secretari general ha apuntat que «no és lògic» que en una cursa «qui arriba el tercer es pengi la medalla d`or, o l`estudiant que tregui la tercera millor nota li donin la matrícula d`honor». A més, s`ha mostrat convençut que «si sortíssim al carrer i preguntéssim al nostre voltant, 9 de cada 10 ciutadans estarien d`acord que fos batle el veí més votat». Per això, Vidal ha ressaltat que «s`ha de reforçar la legitimitat popular i representativa dels batles, facilitant la governabilitat, garantint l`estabilitat durant el mandat electoral i possibilitant el compliment del programa electoral proposat als ciutadans». En aquest sentit, ha asseverat que «quan el Partit Popular ha guanyat per majoria absoluta ha complert sempre el programa electoral, mentre que quan han governat pactes, els seus programes no s`han complert». Com a exemple, el secretari general ha recordat que el 2007, tant PSOE com Més repetir fins a la sacietat que si governaven no continuarien amb l`obra de Son Espases, però una vegada que van arribar al Govern, no només la van continuar, sinó que van modificar el contracte amb el sobrecost que això va suposar, van inaugurar l`hospital i ho van gestionar mentre van poder «. Per Vidal, «el que van fer a més de no complir la seva paraula, va ser enganyar els ciutadans d`aquestes illes».

D`altra banda, Vidal ha reiterat que això és només una proposta i que està oberta a canvis. Així, ha posat èmfasi que el PP està disposat a seure amb tots els partits per debatre aquesta modificació. «Tant el PP nacional com l`autonòmic han demostrat que estan a favor de les reformes, i sempre han ofert una cadira a la resta de formacions polítiques per dialogar i perquè aquests canvis siguin el més consensuats possible».

Per Vidal, «només es podrà garantir l`estabilitat política, institucional i social si el batle surt de la llista més votada». A més, segons paraules del secretari general, «crec tant en aquest tipus d`elecció, que a títol personal defenso que això podria aplicar-se perfectament a les eleccions insulars i autonòmiques». Sobre esta qüestió, ha apuntat que «la prosperitat d`un país requereix de governs estables, i només un majoritari podria oferir aquesta estabilitat». Per contra, Vidal ha recordat que aquesta comunitat ha patit dos pactes compostos per diversos partits cadascun «amb resultats nefastos per als interessos de les Balears».

Suárez i PSOE 
Finalment, Vidal ha apuntat que el Partit Popular no ha estat el primer a proposar la modificació de la Llei Electoral. Sobre això, el secretari general ha recordat que el 1978 el govern d`Adolfo Suárez va presentar un projecte de llei d`Eleccions Locals que preveia la designació automàtica com a batle del cap de llista de la candidatura més votada. A més, ha criticat que el PSOE mostri el seu rebuig a aquesta proposta ja que no només ho va plantejar el 1998, sinó que el va portar en els seus programes electorals de 2003 i 2007. Vidal ha lamentat que el PSOE «defensa el que no practica» ja que fa mesos van passar per l`elecció de secretari general, i Pedro Sánchez no ostentaria ara el càrrec si els altres dos candidats haguessin unit els seus vots, ja que haguessin obtingut més que ell i entre ells haurien decidit.

Candidat a Palma 
Preguntat per l`elecció de candidat a Palma, Vidal ha recordat que els estatuts del partit diuen que correspon a les juntes locals de cada municipi, o la Junta Territorial en el cas de Palma, l`elecció del mateix. En el cas que es presenti més d`un candidat i hagi acord entre ells, es pot dur a terme, encara que no estigui previst en els estatuts, un procés assembleari on triarien els afiliats de cada municipi a través de la mecànica d`un afiliat un vot.

6 respuestas a «El PP presenta una moció per donar suport que el cap de la llista més votada a les eleccions locals sigui elegit batle»

 1. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m
  not seeing very good results. If you know of any please share.
  Thank you! You can read similar art here: Ecommerce

 2. Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.

  If you know of any please share. Many thanks! You can read similar article
  here: Najlepszy sklep

 3. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.

  If you know of any please share. Appreciate it!

  You can read similar blog here: List of Backlinks

 4. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m
  not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Thanks! I saw similar text here: Scrapebox AA List

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *