III Jornades Municipalistes del Partit Popular de Mallorca

Bauzá: “No hi ha cap partit en aquestes illes que defensi el que som amb tanta fermesa com noltros”
• «Mai un Govern ha apostat per la nostra identitat ni per les nostres modalitats com ho hem fet nosaltres». • «Estam complint amb el nostre programa electoral, perquè en ell vam prometre que no gastaríem més del que teníem, vam defensar la necessitat de redimensionar l`Administració i ens vam comprometre a donar seguretat jurídica a la iniciativa privada perquè sigui ella l`encarregada de generar llocs de treball». • Maria Salom: «Quan no hi ha doblers suficients per a tot, cal prioritzar, i aquesta prioritat ha de ser amb les persones més febles».

El president del Partit Popular de les Illes Balears i del Govern, José Ramón Bauzá, ha assegurat avui, durant la celebració de les III Jornades Municipalistes del PP de Mallorca, que «no hi ha cap partit polític en aquestes illes que defensi el que som amb tanta fermesa com nosaltres». Així, ha al · ludit al fet que «mai un Govern va apostar per la nostra identitat ni per les nostres modalitats com ho hem fet nosaltres». Per contra, Bauzá ha descartat que «cercam un espai polític» perquè «senzillament, ocupam el mateix que hem ocupat sempre, que és en el qual se situa la majoria».
D`altra banda, el president ha defensat que dedicar-se a l`activitat política ha de tenir l`origen en la «vocació de servei», però ha destacat que en els moments difícils «com els que estem passant» és quan té «molt més valor» fer-ho. Per això ha dit, dirigint-se als més de 200 batles, regidors i números u allà congregats, que «estic molt orgullós del partit al qual pertany i dels companys que tenc». En aquest sentit, Bauzá ha destacat que «el gran repte que tenim tots els aquí presents és gestionar el dia a dia amb eficàcia i encert, com ho estam fent, perquè per això els ciutadans ens van donar la seva confiança». Pel que fa al futur es refereix, el president els ha animat a «seguir units i creure amb més força que mai en les nostres idees».

Eleccions europees
Durant la seva intervenció, el president ha destacat la importància de les properes eleccions europees que tindran lloc el 25 de maig perquè «molt del que es decideix a Europa repercuteix directament a les Balears». Per això, ha demanat als presents «fer feina des de ja perquè se sàpiga que el Partit Popular sí que creu en Europa» i perquè «som, sens dubte, la millor opció».

Bauzá ha reiterat que «hi ha motius per creure que som la millor opció» perquè «Balears és la comunitat de referència en la creació de llocs de treball , i portem 15 mesos reduint les llistes d`atur» . A més, el president ha afegit que «som una comunitat que compleix», com demostra el fet que aquest any «no ens desviarem de l`objectiu del dèficit», perquè «el nostre objectiu és aconseguir l`equilibri pressupostari». «La nostra prioritat no pot ser altra que gestionar els doblers de tots amb serietat, responsabilitat i eficàcia».
Abans d`acabar, el president ha recordat que, «amb totes les mesures que estam posant en marxa, estam complint amb el nostre programa electoral perquè en ell vam prometre que no gastaríem més del que teníem, vam defensar la necessitat de redimensionar l`Administració i ens comprometre a donar seguretat jurídica a la iniciativa privada perquè sigui ella l`encarregada de generar llocs de treball”.

Jornades Municipalistes

Atacs a la seu d`Inca
Finalment , Bauzá ha enviat tot el seu «suport i ànim» als companys d`Inca que han vist com la seva seu despertava amb un nou atac per part d`uns desconeguts que han romput la porta de vidre de l’entrada amb una pedra. «En nom de tota la família popular», el president ha mostrat la seva «indignació» per un vandalisme «que no farà que ens moguem ni un mil·límetre de la nostra ruta marcada».

Maria Salom
Per la seva banda, la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Salom, ha explicat que des de la seva institució, durant aquests gairebé tres anys de legislatura, «ens hem dedicat a posar ordre en una casa on tot estava enredat i on tot eren factures sense pagar». Així, ha dit que «hem eliminat duplicitats amb altres administracions gràcies al treball conjunt «, i el més important, «hem tret molta pompa que costava molts diners i que no tenia cap utilitat per als mallorquins». Salom ha asseverat que quan no hi ha doblers suficients per a tot, cal prioritzar, i » aquesta prioritat ha de ser les persones més febles». «Podem afirmar que tota la institució s`ha supeditat a l`àrea social, perquè hem reduït en tots els departaments excepte en Benestar Social», que s`ha incrementat en un 4,16%, fet que suposa un increment de 4,7 milions d`euros més. Salom, ha explicat que aquesta quantitat es destinarà a incrementar les transferències a l`Institut Mallorquí d`Afers Socials (IMAS) que es destinaran a nous serveis ia places per a persones amb discapacitat. Així, ha apuntat que «el pressupost de l`IMAS és de 135 milions». En aquest sentit, el PP «pot estar orgullós d`estar on li correspon, que és estar al costat dels que en aquests moments més ho necessiten».

Salom ha posat de manifest altres exemples de la política que s`ha dut a terme des del Consell, destacant el reflotament del Teatre Principa , la injecció de 150 milions d`euros en obres per millorar les carreteres de Mallorca, «fins i tot en època de crisi es està invertint en obra pública «o el conveni signat amb Creu Roja amb una partida de 500.000 euros per afrontar la problemàtica dels desnonaments. Quant a la política municipal, ha assegurat que «de seguida que hem pogut, hem elaborat el pla d`ajudes als ajuntaments perquè puguin finançar aquelles obres que són necessàries»; dotant amb 200.000 euros a cada municipi.

Així mateix, Salom ha afirmat que posar en valor la nostra cultur, les tradicions, l`arquitectura, la història i el patrimoni, és el que atorga la identitat al nostre poble.

Llei de finançament
La presidenta Salom ha posat èmfasi en la Llei de Finançament dels consells insulars i ha recordat les paraules del president del Govern, José Ramón Bauzá, en què va assegurar que, donar solució al finançament de les corporacions locals havia de ser una realitat.

Salom, després de gairebé mil dies de Govern, ha agraït la paciència a tots els alcaldes i regidors, que en aquests moments tan difícils han sabut estar dia rere dia al costat dels seus ciutadans, a peu de carrer i escoltant les seves queixes i les seves inquietuds. «Podem estar satisfets de la feina feta i afortunadament avui les coses pinten millor». «No ha estat feina fàcil, però hem fet el que tocava i ho hem fet bé». «Els mallorquins valoraran la feina feta i que hàgim pogut aguantar el timó del nostre poble en moments de gran tempesta».

Contingut de les jornades
Durant les jornades, que han tengut lloc en el restaurant de Binicomprat d’Algaida, que han començat a les 10:00 hores, i la seva inauguració ha corregut a càrrec del president del Partit Popular del municipi, Rafel Barros, el president del PP de Mallorca, Jeroni Salom y el secretari general del PP regional, Miquel Vidal, on s’han duit a terme ponències encapçalades per els consellers del Consell de Mallorca. Així, Mauricio Rovira, Bernardí Coll, Margalida Roig, Joan Rotger, Catalina Soler y Octavio Cortés, responsable de l’àrea d’Inclusió Social de l’IMAS, han debatut amb els assistents sobre Urbanisme i Serveis Socials, Cooperació Local, Hisenda i Funció Pública, Cultura i Medi Ambient.

Una respuesta a «III Jornades Municipalistes del Partit Popular de Mallorca»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *