Marga Prohens: «La investigació que va dur a terme el Partit Popular va ser totalment transparent, legal i lícita»

Via PPBalears

Després de les acusacions fetes avui per l’oposició

  • El PP mai contractaria investigacions privades amb fons públics com sí que va fer l’exconseller Costa, germà de l’actual portaveu del PSIB, Pilar Costa».
  • «El president Bauzá no compareixerà, com demanen PSOE i Més, per donar explicacions per un tema que ja s’ha explicat i que no dóna més de si».

13 juny 2013. – La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular, Marga Prohens, ha defensat avui que la investigació duta a terme pel Partit Popular de les Illes Balears en 2010 va ser «totalment transparent, legal i lícita». Així, ha explicat que quan el PP era a l’oposició va tenir la sospita que es podia estar produint una possible malversació de fons públics per part d’alts càrrecs del Govern del Pacte, i davant d’això, «teníem dues opcions», la primera d’ elles, «fer el que fan sempre els partits d’esquerres que és portar-ho tot a Fiscalia i tractar de judicialitzar la vida política, amb la despesa pública que això suposa» i la segona, «que és la que va triar el Partit Popular va ser encarregar una investigació privada, per demostrar si la sospita era certa «. «Un cop es va saber que no es podia demostrar aquesta possible malversació, es va arxivar la investigació».

D’altra banda, Prohens ha denunciat que l’oposició estigui fent «un circ d’un tema que no dóna més de si», i que una vegada més, «tal com porten fent dos anys, aprofiten la mínima ocasió per intentar tacar el nom del president José Ramón
Bauzá”. En aquest sentit, la popular ha aprofitat per anunciar que el GPP «no els seguirà el joc i per això el president no compareixerà, com demanen PSOE i Més, per donar explicacions per un tema que ja s’ha explicat i que no dóna més de sí «. «El que pretén l’oposició és confondre els ciutadans de les Illes Balears i intentar desgastar la imatge del president i nosaltres això no ho consentirem».

Així mateix, la portaveu adjunta s’ha mostrat contundent en afirmar que «el PP mai contractaria investigacions privades amb fons públics com si va fer l’exconseller socialista Costa, germà de l’actual portaveu del PSIB, Pilar Costa, quan va pagar amb fons públics un maletí d’espionatge que va ser descobert al seu despatx «. Davant d’això, Prohens ha recordat que «l’exconseller Costa no ha donat explicacions ni ha comparegut al Parlament».

Finalment, i davant les acusacions del PSOE sobre unes suposades declaracions del president Bauzá, Prohens ha deixat clar que «el que va dir el president va ser que defensaria els seus militants, com ha de fer qualsevol president d’un partit, però mai, i és totalment fals el que va dir la senyora Costa, això implicava perseguir jutges i fiscals «. «Una cosa és defensar als teus militants i donar la cara per ells i una altra molt diferent investigar a les forces i cossos de l’Estat». «Això mai ho va dir Bauzá ni s’ha fet mai». «Si el PSOE per defensar els seus militants ha d’investigar a jutges i fiscals ho desconec, però al PP la defensa dels seus militants no passa per aquest tipus d’investigacions».