President José Ramón Bauzá: «Avui reafirmam el compromís del PP amb les institucions de les Balears»

Presentació de Maria Salom Coll com a Candidata al Consell de Mallorca

• «Hem superat els problemes perquè, encara que ens queda molt per fer, no es pot negar que la societat ha fet molt».
• Maria Salom: «Hem complert més de 90% del programa electoral i ho hem fet sense “autobombo” ni propaganda, ens hem mantingut ferms en les nostres conviccions i hem governat amb humilitat i sentit comú».

Presentació Maria Salom

30 de març de 2015.- El president del Partit Popular de les Illes Balears i del Govern, José Ramón Bauzá, ha afirmat, durant la presentació de Maria Salom com a candidata a tornar a presidir el Consell de Mallorca que «avui reafirmam el compromís del PP amb les institucions de les Balears «perquè» volem seguir donant la cara per les decisions difícils i impopulars però imprescindibles que hem pres en el seu moment per treure a la Comunitat de la situació en què es trobava «. Respecte d’això, ha recordat que «a l’inici de legislatura varèm dir que volíem deixar una situació millor de la que ens varèm trobar i així ha estat», perquè «ens ha tocat agafar les regnes en el pitjor moment de tots», cosa que va fer que » ens haguéssim d’ajudar els uns als altres, demostrant que les institucions, quan estan presidides pel PP saben assumir la seva responsabilitat i no es tractava de cap competició».

Segons ha anunciat el president, fruit d’aquesta col•laboració, dels 240 milions de deute que el Govern tenia amb el Consell al 2011, ara queden 80 milions, i al final de la legislatura el deute serà història «. A més, gràcies a aquesta col•laboració i coordinació «vàrem poder donar forma a una de les millors lleis que hem aprovat conjuntament en benefici dels ciutadà, que és la Llei de finançament dels consells, que dóna a cada Consell el que li correspon». Així, «no dependran de qui estigui al Govern ni dels convenis que se signen».

«Després d’aquests quatre anys d’haver pres les decisions més complicades, ens presentam davant els ciutadans amb fets i resultats, no amb pancartes ni eslògans i presentarem un programa real on no posarem res que no ens puguem comprometre a complir». Segons ha defensat, «això ens diferencia de la resta, perquè som els únics que podem assumir un Govern en majoria, amb compromisos que sabem que podrem complir, mentre que la resta hauran de prescindir dels seus programes, tot i que algun ja ha prescindit de les seves sigles «.

Finalment ha agraït el treball dels ciutadans, que han estat «els que han patit els sacrificis que els hem demanat» gràcies als quals «hem superat els problemes perquè, encara que ens queda molt per fer, no es pot negar que la societat ha fet molt «. Una societat que «no es mereix que les propostes de futur de segons quins partits, siguin les mateixes que ens han duit a la situació del passat del que acabam de sortir». Per contra, «les propostes del PP han demostrat que funcionen, que són positives i que són les úniques que garanteixen estabilitat».

Maria Salom
Per la seva banda, la candidata a revalidar la presidència del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha agraït al Partit Popular la confiança i ha explicat que «la il•lusió que tinc és igual o més gran que fa quatre anys, encara que ara conec molt millor el Consell , tots i cadascun dels seus racons «. Salom ha asseverat que durant aquests anys «he procurat fer les coses bé, gestionar com s`havia i conservar la institució en les millors condicions possibles». Així, «hem resolt els problemes que tenia Mallorca sense fer renou, hem sanejat els comptes, prioritzat l’essencial, que són les persones més febles i les que més han patit la crisi, i hem invertit més de 240 milions d’euros a les carreteres de Mallorca». Salom ha defensat que «hem complert més de 90% del programa electoral i ho hem fet sense “autobombo” ni propaganda, ens hem mantingut ferms en les nostres conviccions i hem governat amb humilitat i sentit comú».

D’altra banda, l’actual presidenta del Consell, ha rebutjat que el mèrit sigui tot seu i ha destacat la tasca dels consellers i directors insulars, així com el suport del president Bauzá que, «quan no teníem ni un cèntim i estàvem aclaparats per els deutes ens va donar aire i ens va permetre tirar endavant». Respecte d’això, Salom ha apuntat que «hem anat coordinats sense competir», la mateixa coordinació que hi ha hagut també amb ajuntaments, batles i regidors «. Per això «vull donar-vos les gràcies per la paciència que heu tingut amb el Consell, per la comprensió i la implicació a l`hora de treballar en projectes comuns pel benefici de Mallorca».

Durant la seva intervenció Salom ha recordat que en arribar a la institució «ens vàrem trobar un solar, era una institució que l’expresidenta socialista, Francina Armengol, havia deixat en fallida tot i deure doblers a bancs i proveïdors, amb una part embargada com va passar amb els comptes de Teatre Principal». Per això «el primer que vàrem fer va ser fer inventari i una bona anàlisi de la situació i prenem les primeres decisions, eliminar conselleries que exercien competències que no tenien, com era el cas de Turisme i Promoció Econòmica, eliminar despeses en publicitat i propaganda i reduir a la meitat el nombre d’alts càrrecs «. A més, Salom ha recordat la inversió en més de 650 milions d’euros per a polítiques socials, la reducció en un 30% del deute del Consell i la firma del conveni amb la Sindicatura de Comptes perquè aquesta pugui entrar dins els comptes del Consell per saber tot el que s’ha fet. «Per tant avui el Consell és una institució fora de sospita, transparent com l’aigua i on el públics està publicat».

Pel que fa a les pròximes eleccions, la presidenta i candidata ha asseverat que són «extremadament importants per a tots» perquè «no ens podem permetre un tercer pacte d’esquerres perquè Mallorca no ho aguantaria». Així, ha assenyalat que «ens jugam garantir l’estabilitat d’aquesta terra, el seu creixement i la creació d’ocupació». Per això, «el PP és el millor partit que es presenta a les pròximes eleccions, perquè encara tenim defectes, som els únics que podem garantir un futur millor».

Finalment, Salom ha apuntat que «hem tocat amb els peus a terra, ens hem esforçat i sacrificat, però els fruits estan arribant». Per això, de cara al futur, «vull seguir millorant la vida de tots els mallorquins, perquè Mallorca és terra d’oportunitats, està plena de històries, de tradicions i costums que hem de continuar potenciant, és terra de cultura que hem de conservar i és solidària «, ha conclòs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *