Resum ple municipal Gener 2014

En el ple Municipal del mes de gener es va donar compte, entre altres assumptes, de la pròrroga del pressupost del 2013, el qual estarà vigent fins a l’aprovació del de 2014, el qual està en procés d’elaboració i serà aprovat pròximament mitjançant sessió plenària.

El pleno aprobó por unanimidad llevar a cabo una serie de mejoras en la zona de Sa Cabana.

El ple també ha aprovat la revisió anual del padró municipal d’habitants referida a l’1 de gener de 2013 proposta per l’INE amb el resultat de 35.258 habitants, dels quals hi ha gairebé paritat entre homes, 17.744, i dones, 17.514. La població de Marratxí ha augmentat en 675 persones respecte al cens reflectit a dia 1 de gener de 2012 que comptava amb 34.583 habitants.

Així mateix, en el ple s’han debatut 7 mocions presentades pels grups de l’oposició. La majoria d’elles defensades de forma conjunta pel grup municipal Mes per Marratxí i el grup Socialista Municipal, com el cas de la moció presentada per sol·licitar que el llaç ‘quadribarrat’ sigui considerat com un símbol d’interès local en el municipi i que aquest pugui ser penjat en edificis públics sense necessitat d’autorització expressa per part de la Consellería. El grup popular ha votat en contra d’aquesta moció al no considerar la “ quadribarrada” símbol oficial de l’Ajuntament de Marratxí. El regidor d’Educació, Xisco Ferrà, ha defensat la votació en considerar que “la senyera» no forma part de cap símbol oficial propi de l’Ajuntament de Marratxí, sinó que és el símbol oficial d’una altra comunitat autònoma”. Aquest ajuntament ha afirmat el 1er Tinent batle “té molt clar quins són els seus símbols; l’escut de Marratxí sobre una bandera blanca, per la qual cosa no necessitem declarar cap altre com d’interès local.

Una altra de les mocions debatudes de forma conjunta ha estat la referent a l’expedient obert per la Consellería d’Educació, Cultura i Universitat de retirar l’expedient obert al director de l’IES Marratxí, Jaume March, i comprometre’s a no obrir més expedients, ni a l’equip directiu, ni al professorat. La moció presentada per Mes i els Socialistes ha comptat amb el suport del grup dels Independents de Marratxí que han votat a favor de la mateixa. Pel seu costat, el grup popular a través del regidor d’Educació, Xisco Ferrà, ha lloat el treball de Jaume March, referent a la planificació del centre, encara que ha afirmat que no són qui per dir a la Consellería que no obri cap expedient disciplinari, ja que, “de la mateixa manera que es defensa el treball dels docents s’ha de vetllar pel compliment dels drets dels alumnes”. En aquest sentit, Ferrà, ha afirmat que “s’han constatat queixes de més alumnes sobre aquest assumpte a l’Ajuntament, a la Policia i a la Conselleria”. Ferrà ha assegurat que “cap Ajuntament pot aprovar un acord que sol·liciti que no s’investigui una suposada falta i no s’exerceixi la funció disciplinària sancionadora, ja que pot suposar una prevaricació administrativa”, finalment, ha afegit que «l’obertura de l’expedient té com a finalitat esclarir els fets el més aviat possible”, la qual cosa, és el millor “per a tots inclòs per a Jaume March”. Per concloure, el regidor va expressar que s’havia ofert a Jaume March per actuar com a mediador en el conflicte amb la Conselleria, i que aquest havia rebutjat la proposta. 

L’última de les mocions a debat conjunt pels grups esmentats sol·licitava a l’ajuntament a instar al Govern Central a retirar l’avantprojecte de llei del Govern Central sobre la protecció de la vida del concebut però no nascut. El grup popular ha votat en contra ja que segons han afirmat «es tracta d’un avantprojecte de llei que encara no ha estat presentat al Congrés”, “serà en aquest moment quan s’obri el debat per part dels grups parlamentaris els qui presentaran les modificacions i propostes oportunes sobre aquest tema.” 

La moció que ha comptat amb l’aprovació unànime de tot el consistori ha estat la presentada pel grup Mes per Marratxí que incloïa l’estudi d’una sèrie de millores quant a neteja, manteniment de mobiliari urbà, tràfic, etc. que afectarien a la zona de Sa Cabana.

Finalment María Alfaro, regidora de grup PSIB-PSOE s’ha volgut acomiadar en el qual ha estat el seu darrer ple municipal. El batle, Tomeu Oliver, per la seva part ha volgut retornar-li l’agraïment i ha lloat el treball de María Alfaro durant tots aquests anys en primera línia de la política municipal. La seva vacant l’ocuparà, Juan Guirao Navarro.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *