INAUGURACIÓ DE LA NOVA UNITAT BÀSICA DE SALUT DEL PLA DE NA TESA

  • El passat 8 de Maig es va inaugurar la nova Unitat Bàsica de Salut del Pla de na Tesa que s’ha traslladat a una nova ubicació ( al carrer de Sant Llàtzer nº 6 ) per oferir una millor qualitat assistencial als usuaris. A l’acte va venir l’actual conseller de Salut, Martí Sansaloni, el batle de Marratxí, Tomeu Oliver, el gerent de Atenció Primària, Federico Sbert, el director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs; i regidors de l’Ajuntament de Marratxí.

Aquesta nova Unitat Bàsica està adscrita al Centre de Salud Martí Serra del Pont d’Inca i ara s’ubica en el edifici on hi havia antigament la Biblioteca, a la plaça de l’església a un espai cedit i adaptat per l’ajuntament de Marratxí per millorar el servei i l’assistència d’aquest nucli de 3.131 persones i 1.669 targetes sanitàries registrades. Les dependències antigues, ubicades al número 5 del carrer de les Germanes Agustines, havien quedat obsoletes per atendre als usuaris.

El Conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha destacat de “bot qualitatiu en assistència sanitària per als veïnats del Pla de na Tesa , ja que ara compten amb unes instal·lacions més espaioses on es poden atendre simultàniament a més d’un pacient a la vegada” i ha destacat la “ gran satisfacció de l’equip sanitari davant aquestes noves instal·lacions”.

Per altre banda, el batle de Marratxí, Tomeu Oliver, ha afirmat que s’està treballant molt dur en matèria sanitària  i ha recordat que “a principis de legislatura ja es va fer el canvi de la 1ª Unitat Bàsica de Sa Cabaneta a les noves dependències, s’ha inclòs una ambulància de caràcter permanent a Marratxí i ara s’han aconseguit noves instal·lacions per a la U.B. del Pla. Hem de continuar seguint aquesta línia de futur i continuar donant bones passes en matèria sanitària”.

La nova Unitat Bàsica del Pla de Na Tesa, té una amplia sala d’espera, una consulta mèdica, una sala d’infermeria, una zona d’admissió, un magatzem i un arxiu. Disposa també d’un solar adjunt a la part posterior del local, que el consistori habilitarà com a espai d’aparcament per al personal sanitari i accés d’ambulàncies – urgències mèdiques.  Aquesta distribució, dota als usuaris un espai més còmode i accessible, que possibilita l’atenció a diferents pacients a la vegada i millora notòriament les condicions de treball dels professionals sanitaris.

La cartera de serveis ofereix atenció mèdica d’infermeria, programes d’atenció domiciliària, extraccions de sang i analítiques, programes d’atenció a malalties cròniques ( hipertensió, diabetes, dislipèmies, obesitat, malalties respiratòries… ), activitats preventives i de promoció de la salut ( vacunació antigripal, antitetànica, hepatitis B… ) i educació individual per a la deshabituació tabàquina. L’horari es de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00 h.